Печати

Заврши 47 МТФ,, Војдан Ченродрински,,

Александар Степанулески за одлично одиграната улога на Калигула, во претставата,, Калигула,, на театарот,, Војдан Чернодрински,,. на штотуку завршениот фестивал,, Војдан Чернодрински,, (8 јуни 2012) ја освои Наградата за млад актер ,, Трајко Чоревски,,. Со тоа покажа дека е квалитетен актер, од кој допрва треба да се очекуваат врвни театарски улоги. Степанулески рече дека е среќен што ја освоил наградата и дека таа ќе му претставува поттик за уште поангажирана творечка работа.