Печати

Две награди за нашиот театар на МТФ "Војдан Чернодрински"

На 49 издание на МТФ"Војдан Чернодрински" прилепскиот театар се закити со две признанија. Наградата за машка епизодна улога замина во рацете на Андон Јовановски за улогата на Бретшнајдер во претставата ,,Швејк во втората светска војна,, во режија на Мартин Кочовски.

Наградата за рекламен материјал во истоимената претстава му беше доделена на Владимир Ѓорѓијоски. 


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.