Печати

Прилепско културно лето настани август

8 август - 20.30 часот
Кино Мис Стон
концерт на октет Прилеп

11 август - 20.00 часот
голема сала на ЦК,,Марко Цепенков,,
концерт на Филип Пеоски и пријателите

12 август - 20.00 часот
голeма сала на ЦК,,Марко Цепенков,,
концерт на пијано на Мелани и Филип Пеоски

13 август - 20.30 часот
плоштад Александрија
концерт на КУД,,Пензионер,, и КУД,,Сирма војвода,,

14 август - 20.30 часот
плоштад Александрија
концерт на КУД ,, Анка Ошпух,, од Хрватска

15 август - 20.00 часот
галерија
излозба на Атанас Атанасоски

20 август - 20.00 часот
ликовен салон
концерт на Андрија Дукоска - виолончело и Марија Шамовска- Буџаковска - клавир

24 август - 20.30 часот
летна сцена ЦК,,Марко Цепенков,,
концерт на групата ФОЛТИН
влез 50 денари

25 август - 20.30 часот
плоштад Александрија
концерт на групата МОНИСТРА

29 август - 20.30 часот
плоштад Александрија
ИЗВОРЕН ФОЛКЛОР НА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ
настап на групи од Македонија, Србија, Бугарија

5 септември - 20.00 часот
галерија ЦК,,Марко Цепенков,,
ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД КОЛОНИЈАТА ДРЕН
завршеток на Прилепското културно лето