Печати

ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2015

ОТВОРАЊЕ

ПЕТОК 3 ЈУЛИ - 20.00 часот
ликовна галерија
ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ ОД ПАВЛЕ КУЗМАНОСКИ
изложбата ќе ја отвори д-р Ѓорѓи Филипов

НАСТАНИ ДО КРАЈОТ НА ЈУЛИ

од 13 до 20 јули - ликовна колонија ДРЕН
17 јули - галерија - Изложба на копаничарски дела
17 јули - ликовен салон - изложба на фотографии,, Анаграми за себепрепознавање,, од Александар Ѓорѓиев

24 јули - Концерт ЕР Стрингс Битола

25 jули - Концерт на Женскиот младински хор при КУД ,,Стив Наумов,, Битола
28 јули - Фолклорен концерт на КУД МАКЕДОНКА од Торонто, Канада
30 јули - концерт на КУД,,Мирче Ацев,, Прилеп и КУД ,,Туропоље,, од Хрватска
31 јули - Изложба на Доне Милјаноски

Повелете!

настаните за август дополнително ќе бидат објавени.

 

Како организатори го задржуваме правото за промена на настани