Печати

АКТИВНОСТИ ВО ОКТОМВРИ

03.10 (понеделник )

Изложба на Маја Ралева Миладиновски и Драгица Ристеска - фоаје 19.00 ч.

06.10 ( чеврток )

Концерт „ Troix Voix“ (Катерина Попоска – мецосопран , Емили Христоска – сопран , Ангелина Спасовска – алт ) - фоаје 19.00 ч.

08.10. ( сабота )

Фестивал за деца „ Ѕвездички “ - голема сала 19.00ч.

09.10.( недела )  

Фестивал за деца „ Ѕвездички “ - голема сала 19.00ч.

12.10 ( среда )

Концерт „ Мојот роден град “ со дела на Властимир Николоски ,

Ансамбл за современа музика „ Кон Темпора “ при СОКОМ - фоаје 19.00ч.

13.10 ( четврток )

Изложба на фотографии „И јас сум тука“

од Сребра Ѓорѓиевска и Тоше Огњанов - фоаје 19.00 ч.

15.10. ( сабота )

Концерт на КУД „ Моминок “ - голема сала 19.00ч.

19.10 ( среда )

Гостување на Национална Опера и Балет - голема сала 19.00ч.

20.10 ( четврток )

„Традицијата продолжува “ - концерт на Јанчулески дуо Марија и Илија Јанчулоски - фоаје 19.00 ч.

21.10.( петок )

Промоција на книга на Ана Дедова - фоаје 18.00 ч.

26.10 ( среда)

Гала оперски концертсо солисти при Национална Опера и Балет – Скопје - голема сала 19.00ч.

28.10 (петок)

Изложба на слики „Напуштени предели“

од Никола Пијанманов - ликовна галерија 19.30 часот