Печати

ДИГИТАЛЕН ПРОЕКТОР ДОБИ ЦЕПЕНКОВ

Министерката за култура Елзиабета Канческа - Милевска на Центарот му го достави новиот дигитален кино проектор, како дел од проектот за осовременување на техниката за прикажување на филмови. Проекторот ќе биде дел од новата кино сала.

 

- Многу ми е драго што ЦК ќе добие нова кино сала. Владата и Министерствто, преку Филмскиот фонд, со цел заживување на кино салите реализираше проект за набавка на дигитални кино поектори, вреден 30 милиони денари.  Со ова дигитална опрема ќе се донесат светски и европски филмови и ќе да врати сјајот на кино слаата во Прилеп - рече министерката.

Просторот со големина од околу 500 метри квадратни ќе го реновира општина Прилеп.


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.