Печати
Изложба на дела од колонијата Нижополе
Во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“  отворена е изложба на дела од колонијата Нижополе. (30.11. -10.12.2021).
 Изложени се 20 –ет слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година.
Ова е само мал дел од големото богатство на дела што ќе бидат на увид пред јавноста во наредните две недели. 
На колонијата „Нижополе“ во изминатите 20 години учествувале и твореле  над 300 учесници од земјата и од странство, кои создале преку 700  уметнички дела.

AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.