Печати
Изложба на дела од Мал битолски Монмартр
Изложени се 25 дела од оваа значајна македонска ликовна манифестација која постои веќе 40 години. Изложбата, поддржана од Министерството за култура, е во чест на основачот Коста Хаџи Антоновски, кој веќе не е со манифестацијата на која и го посвети целиот свој живот. ( до 23.12.2021)

Љубителите на ликовната уметност ќе проследат дела создавани од ликовните амбасадори од целиот свет во Старата битолска чаршија непрекинато четири децении. Монмартр низ годините блескаше со својата шарена порака за мир, љубов, уметност.... испишана на десетици јазици со безброј нијанси на бои од детските ликовни творби кои  пристигнуваа во Битола.


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.