Печати

НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп
Театар „Војдан Чернодрински“
Премиера 12.2.2017

,,СОНУВАЧОТ, КУПУВАЧОТ И УШТЕ НЕШТО“
Текст - Сузана Ѓорѓиевска
Драматизација и режија - Игор Трпчески.
Сцена и костими Бојана Артиновска Трпческа
Музика Томе Темелкоски
Видео дизајн Саша Нацески.

Играат:
Никола Ангелоски, Димитар Ѓорѓиевски, Марија С. Илијески, Александар Тодески, Сара Спиркоска, Надица Дојкоска, Елена Соколоска, Евгенија Јакимоска, Илија Волчески, Марио Велковски, Фиона Мирческа и Дамјан Макешоски.
Претставата е приказна за животот на Невен Илин, младо, палаво момче со ветер во косите, ѕвезди во очите и божуриги на образите, кое ќе се соочи со низа последици заради своите постапки, се разбира, за да ги извлече правилните поуки од животот.
Претставата е заеднички проект на театарот „Војдан Чернодрински“, Театарската Работилница – Прилеп и МДС “ Чин 4 Сцена 5„


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.