Печати

НУЦК„Марко Цепенков“ – Прилеп

Театар „Војдан Чернодрински“

Премиера на 23.12.2018

АВАНТУРИТЕ НА ПИНОКИО

Драматизација : Дарко Ковачовски и Надја Василева

Режија: Дарко Ковачовски

Сценографија, костими, кукли и маски: Надја Василева

Автор на музика : Томе Темелкоски

Превод : Лидија Митоска Ѓорѓиевска

Играат

Пинокио – Јасмина Мицовска Станкоска

Татко Џепето – Андон Јованоски

Сињор Балдини – Димитар Црцороски

Моцарело – Даниела Иваноска

Мацони – Александар Тодески

Лисанина – Наташа Ачански

Алтернација – Катерина Чакмакоска Клинческа


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.