Печати

НУ Центар за култура „Марко Цепенков“

ТЕАТАР „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ - ПРИЛЕП

КРУГ

според Едвард Олби

Режија и сценографија: Јован Ристовски

Костимографија: Андреј Ѓоргиевски

Драматург и превод од англиски: Лидија Митоска – Ѓорѓиевска

Премиера 15.07.2022

Играат:

СЕМ – ИГОР ТРПЧЕСКИ

ЏО – ДАНИЕЛА ИВАНОСКА

ЛУСИНДА – НАТАША АЧАНСКИ

ФРЕД – ДИМИТАР ЦРЦОРОСКИ

ЕДГАР – МИХАЈЛО МИЛЕНКОСКИ

КЕРОЛ – АНГЕЛА НАУМОСКА

ОСКАР – ДИМИТАР ЃОРЃИЕВСКИ

ЕЛИЗАБЕТ – МАРИЈА СПИРКОСКА ИЛИЈЕСКА

Инспициент: Елена Иваноска

Тон мајстор и дизајн на звук: Томе Темелкоски

Суфлер: Лилјана Батлеска

Светло: Ристе Гркоски

Сликар исполнител: Пеце Ристески

Реквизитери: Гоце Наумоски, Гоце Тодороски

Гардеробер: Снежана Ѓорѓиоска

Фризер-перикер: Даринка Богоеска

Декоратери: Сашо Смоквоски, Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко Апостолоски


AdmirorGallery 3.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.