Дипломски филм на Кирил Каракаш Печати

12.02-Петок и 13.02-Сабота почеток 19:00час. 
Дипломски филм на Кирил Каракаш
"ОБОЖЕНИЕ"-Режија и сценарио: Светислав Подлешанов, Кирил Каракаш
Синопсис:
Обожение е дипломски филм во форма на триптих, составен е од деловите Катарза, Созерцание и Воздигање. Филмот ги следи приказните на ликови кои борејќи се со егзистенцијата ја оживуваат изгубената духовност во нив и луѓето околу нив.
Улоги: Петар Горко, Димитар Ѓорѓиевски, Катерина Аневска, Катерина Чакмакоска Клинческа
Влез слободен.

film-obozenie