Search
Close this search box.

Актер

Уште како дете активно се вклучува како актер-аматер во детските и младинските претстави кои се во продукција на театарот Војдан Чернодрински. Дипломира во 2009 година на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на професор Владимир Милчин и асистент Сузана Киранџиска со претставата “Вртелешка” од Артур Шницлер. Во театарот се вработува во 2010 година и до сега во продукција на својата матична куќа има одиграно преку 35 улоги и околу десетина во независни театарски продукции. Поважни улоги во неговата професионална кариера се Жилбербрант во “Глембаеви” р. Бранко Брезовац, Андрија во “Семејни приказни” р. Милош Б. Андоновски, Гаврош во “Клетници” р. Мартин Кочовски, Пинус во “Ништо без Трифолио” р. Коле Ангеловски, Жо во “Во сенката на ветрот” р. Југослав Кочоски.