Search
Close this search box.

Актер

Првата улога на сцената на театарот ја одигрува на 7 годишна возраст во претставата Јунаците од бајките пеат” р. Петар Димоски, а потоа како аматер продолжува да игра во многу други младински претстави.  Дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владо Цлетановски и асс. Мими Таневска во 2012 година, а веќе од 2013 година е вработена во театарот Војдан Чернодрински. Меѓу улогите кои ги има остварено се Груша Кавкаски круг со креда р. Мартин Кочовски, Елена Сон на летната ноќ р. Нела Витошевиќ, Каролина Казимир и Каролина р. Нела Витошевиќ, Алисон Обѕрни се во гнев р. Кристина Димитрова, Вдовицата “Figurae Veneris historie” р. Наташа Поплавска и Милена Семејни приказни р. Милош Б. Андоновски. Во 2015 година е номинирана во весникот ДНЕВНИК за актерка на годината за улогата Евдокија Буре Барут р. Наташа Поплавска.