Search
Close this search box.

Актер

Пред своето вработување во театарот како професионална актерка во 1984 година, работи две како актер-аматер во истиот ансамбл. До денес има одиграно преку 70 главни и епизодни на матичната сцена. Уште на почетокот на нејзината кариера и е доверена главната улога на Коштана во истоимената пиеса во режија на Петре Прличко со која се пробива на домашната театарска сцена во 1982 година. Во 1990 на МТФ Војдан Чернодрински ја добива наградата за млада актерка за своето остварување во претставата  Големиот брилијантен валцер во режија на Стојан Стојаноски. Од својата театрофрафија ги издвојува своите соработки во сите претстави на матичната сцена во режија на Мартин Кочовски и Коле Ангеловски, како и улогите во Буре Барут во режија на Наташа Поплавска, Бисера во Духот на слободата, Кате во Разбуди се Катер. Благоја Дамески “Маките на Живоин р.Ацо Алексов итн.