Search
Close this search box.

Актери во театарот Војдан Чернодрински – Прилеп

Виолета Чакарова (1961)

Актер

Пред своето вработување во театарот како професионална актерка во 1984 година, работи две како актер-аматер во истиот ансамбл.

Виолета Чакарова (1961)

Актер

Пред своето вработување во театарот како професионална актерка во 1984 година, работи две како актер-аматер во истиот ансамбл.

Игор Трпчески (1974)

Актер

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владимир Милчин во 1997 година, а во 2005 година специјализира режија во Националната Академија за Театарска и Филмска уметност НАТФИЗ во Софија, Бугарија во класата на проф. Крикор Азарјан

Игор Трпчески (1974)

Актер

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владимир Милчин во 1997 година, а во 2005 година специјализира режија во Националната Академија за Театарска и Филмска уметност НАТФИЗ во Софија, Бугарија во класата на проф. Крикор Азарјан

Зоран Иваноски (1984)

Актер

Во 2007 година се стекнува со диплома за Драмски Актер завршувајќи на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф.Владо Цветановски и асс.Мими Таневска.

Зоран Иваноски (1984)

Актер

Во 2007 година се стекнува со диплома за Драмски Актер завршувајќи на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф.Владо Цветановски и асс.Мими Таневска.

Марија Спиркоска Илијеска (1983)

Актер

Почнува да работи во театарот Војдан Чернодрински како актер аматер, а потоа се запишува на студии по актерска игра на НАТФИЗ во Софија Бугарија, а потоа се префрла на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владо Цветановски и асс

Марија Спиркоска Илијеска (1983)

Актер

Почнува да работи во театарот Војдан Чернодрински како актер аматер, а потоа се запишува на студии по актерска игра на НАТФИЗ во Софија Бугарија, а потоа се префрла на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владо Цветановски и асс

Наташа Наумоска (1983)

Актер

Почнува да се занимава со актерство уште во средношколските денови играјќи како аматер во младински претстави. Во 2006 година дипломирана Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Кирил Ристески и асс, Зоја Бузалковска.

Наташа Наумоска (1983)

Актер

Почнува да се занимава со актерство уште во средношколските денови играјќи како аматер во младински претстави. Во 2006 година дипломирана Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Кирил Ристески и асс, Зоја Бузалковска.

Ангела Наумоска (1990)

Актер

Од 2008 година игра на сцената на театарот Војдан Чернодрински како актер-аматер, за во 2014 да дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје на отсекот за драмски актери во класата на проф. Зоја Бузалковска и асс. Александар Степанулески.

Ангела Наумоска (1990)

Актер

Од 2008 година игра на сцената на театарот Војдан Чернодрински како актер-аматер, за во 2014 да дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје на отсекот за драмски актери во класата на проф. Зоја Бузалковска и асс. Александар Степанулески.

Даниела Иваноска (1978)

Во 2005 година се стекнува со диплома за Драмски Актер завршувајќи на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф.Владимир Милчин и асс.Сузана Киранџиска.

Даниела Иваноска (1978)

Во 2005 година се стекнува со диплома за Драмски Актер завршувајќи на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф.Владимир Милчин и асс.Сузана Киранџиска.

Димитар Црцороски (1986)

Актер

Уште како дете активно се вклучува како актер-аматер во детските и младинските претстави кои се во продукција на театарот Војдан Чернодрински.

Димитар Црцороски (1986)

Актер

Уште како дете активно се вклучува како актер-аматер во детските и младинските претстави кои се во продукција на театарот Војдан Чернодрински.

Јасмина Мицковска – Станкоска (1983)

Актер

Дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владимир Милчин во 2005 година на отсекот драмски актери.

Јасмина Мицковска – Станкоска (1983)

Актер

Дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владимир Милчин во 2005 година на отсекот драмски актери.

Димитар Ѓорѓиевски (1984)

Актер

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владо Цветановски и асс. Мими Таневска во 2007 година, а се вработува во театарот Војдан Чернодрински во Прилеп во 2008 година.

Димитар Ѓорѓиевски (1984)

Актер

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Владо Цветановски и асс. Мими Таневска во 2007 година, а се вработува во театарот Војдан Чернодрински во Прилеп во 2008 година.

Александар Тодески (1983)

Актер

Дипломира акерска игра во 2006 година на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Кирил Ристески и асс. Зоја Бузалковска. 

Александар Тодески (1983)

Актер

Дипломира акерска игра во 2006 година на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Кирил Ристески и асс. Зоја Бузалковска. 

Катерина Чакмакоска Клинческа (1986)

Актер

Првата улога на сцената на театарот ја одигрува на 7 годишна возраст во претставата “Јунаците од бајките пеат” р. Петар Димоски, а потоа како аматер продолжува да игра во многу други младински претстави.

Катерина Чакмакоска Клинческа (1986)

Актер

Првата улога на сцената на театарот ја одигрува на 7 годишна возраст во претставата “Јунаците од бајките пеат” р. Петар Димоски, а потоа како аматер продолжува да игра во многу други младински претстави.

Михајло Миленкоски (1987)

Дипломира актерска игра во 2009 година и магистрира во 2011 година на Факултетот за драмски уметности ,,Јон  Лука  Караџиале’’ – Букурешт, Романија.

Михајло Миленкоски (1987)

Дипломира актерска игра во 2009 година и магистрира во 2011 година на Факултетот за драмски уметности ,,Јон  Лука  Караџиале’’ – Букурешт, Романија.

Мартин Кочоски (1977)

режисер

Кочовски еден од најуспешните и најталентираните македонски театарски режисери  кој активно работи како и на домашната така и на балканската театарската сцена од 2001-ва година.

Мартин Кочоски (1977)

режисер

Кочовски еден од најуспешните и најталентираните македонски театарски режисери  кој активно работи како и на домашната така и на балканската театарската сцена од 2001-ва година.

Кирил Петрески (1971)

Режисер

Дипломира на катедрата по театарски режисер на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Слободан Унковски и асс. Златко Славенски со претставата „Фарса за Храбриот Науме“ од Русомир Богдановски на сцената на НТ Војдан Чернодрински Прилеп.

Кирил Петрески (1971)

Режисер

Дипломира на катедрата по театарски режисер на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Слободан Унковски и асс. Златко Славенски со претставата „Фарса за Храбриот Науме“ од Русомир Богдановски на сцената на НТ Војдан Чернодрински Прилеп.

Кристина Димитрова (1985)

Режисер

Дипломира на Факултет за драмски уметности во Скопје во 2013 година во класата на Слободан Унковски и Златко Славенски. Од 2015 година е вработена како театарски режисер во театарот Војдан Чернодрински во Прилеп.

Кристина Димитрова (1985)

Режисер

Дипломира на Факултет за драмски уметности во Скопје во 2013 година во класата на Слободан Унковски и Златко Славенски. Од 2015 година е вработена како театарски режисер во театарот Војдан Чернодрински во Прилеп.

Ивана Нелковска (1987)

драматург

Дипломира на катедрата по Драматургија во класата на професор Русомир Богдановски во 2011 година на ФДУ во Скопје, а магистрира на катедрата по Драматургија во класата на професор Ненад Прокиќ во 2019 на ФДУ во Белград.

Ивана Нелковска (1987)

драматург

Дипломира на катедрата по Драматургија во класата на професор Русомир Богдановски во 2011 година на ФДУ во Скопје, а магистрира на катедрата по Драматургија во класата на професор Ненад Прокиќ во 2019 на ФДУ во Белград.

Лидија Митоска – Ѓоргиовска (1984)

Драматург

Дипломира на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, на катедрата за англиски јазик и книжевност, насока преведување.

Лидија Митоска – Ѓоргиовска (1984)

Драматург

Дипломира на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, на катедрата за англиски јазик и книжевност, насока преведување.

Владимир Ѓорѓиоски

поранешен актер на ансамблот

поранешен актер на ансамблот

Владимир Ѓорѓиоски

поранешен актер на ансамблот

поранешен актер на ансамблот

Александар Степанулески

поранешен актер на ансамблот

поранешен актер на ансамблот

Александар Степанулески

поранешен актер на ансамблот

поранешен актер на ансамблот

Никола Настоски

поранешен актер на ансамблот

поранешен актер на ансамблот

Никола Настоски

поранешен актер на ансамблот

поранешен актер на ансамблот

Марјан Чакмакоски (1958)

Пензиониран Актер

Во театарот Војдан Чернодрински почнува како аматер, а подоцна се запишува на Факултетот за драмски уметности во Скопје и дипломира во 1984 година во

Марјан Чакмакоски (1958)

Пензиониран Актер

Во театарот Војдан Чернодрински почнува како аматер, а подоцна се запишува на Факултетот за драмски уметности во Скопје и дипломира во 1984 година во

Андон Јованоски (1957)

Пензиониран Актер

Почнува да работи како аматер во 1972 година, а од 1982 е редовно вработен како

Андон Јованоски (1957)

Пензиониран Актер

Почнува да работи како аматер во 1972 година, а од 1982 е редовно вработен како

Најдо Тодески (1956)

Пензиониран Актер

Станува дел од ансамблот на театарот во 1981 година, во кој остварува 130 улоги.

Најдо Тодески (1956)

Пензиониран Актер

Станува дел од ансамблот на театарот во 1981 година, во кој остварува 130 улоги.

Цветанка Чавлеска (1956)

Пензиониран Актер

Како аматер почнува да работи од 1972, а вработена како

Цветанка Чавлеска (1956)

Пензиониран Актер

Како аматер почнува да работи од 1972, а вработена како

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања