Search
Close this search box.

Годишната изложба на ДЛУП 2021

Годишната изложба на ДЛУП 2021

Изложбата на дела од членовите на ДЛУП, поставена во ликовниот салон на Центарот (8.10 до 31.10.2021) предизвика интерес кај љубителите на уметноста, кои имаат можност да ги проследат делата од Методи Исков, Елена Димоска, Верче Николоска, Давид Атанасоски,Александар Џинго, Марта Макеска, Маја Најдоска, Ангелкa Башеска, Александра Богоеска, Павлина Илијоска, Анита Сотироска, Бојана Артиновска, Емил Солески,Ферди Булут, Кристина Малинческа, Марија Ѓорѓиоска, Славчо Павлоски, Филип Перески,Драган Верговски Алпи, Васил Костов, Михајло Ристески и Златко Крстески.

Претседателот на ДЛУП Методи Исков вели дека е презентирано едногодишното творештво на членовите на Друштвото.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за Новости



Бидете секогаш во тек со новите случувања