Search
Close this search box.

Изложба на дела од колонијата ДРЕН 2022

ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД КОЛОНИЈАТА ДРЕН 2022

Во ликовната галерија отворена е изложбата на дела од 14 –та колонија Марко Цепенков Дрен 2022, што Центарот ја реализираше од крајот на јуни до почетокот на јули. Изложени се шест скултури и 30-тина слики што во еднонеделната дружба ги создадоа 22 уметници учесници на колонијата.

Прилепските љубители на ликовната уметност до средината ан декември ќе ги проследат делата од Мирослав Живковиќ од Србија, Стефан Анчевски, Бане Наумоски, Росица Лазеска, Олгица Антовска, Богданка Барутовска – Бони, Филип Јовески, Бојана А. Трпчевска, Ибрахим Беди, Дамјан Ѓуров, Елена Ѓурова, Слободан Милошески, Филип Перески, Марјан Стојаноски, Павлина Илијеска, Верче Николоска, Методи Исков, Александра Богоеска, Викторија Димеска, Александар Џинго, Сарита Конеска, Славчо Павлески….

Ликовната колонија „Дрен 2022“ се одржа со финансиска поддршка на Министерството за култура.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања