Search
Close this search box.

,, Човек форма,, изложба на Слободан Пандов

,, Човек форма,, изложба на Слободан Пандов

,,Човек – форма,, е тематската изложба од Слободан Пандов од Пехчево, отворена во ликовниот салон на Ценатрот. Уметникот се претставува со 13 скулптури изработени од метал.

– Зошто ,,Човек форма? Заради тоа што човекот во движење создава геометриско решение. Користев цилиндрични и конусни форми сакајќи да ја потенцирам човечката фигура во различни движења – вели авторот.

Пандов завршил ФЛУ во Скопје, а бил учесник на повеќе групни изложби, како и на ликовни работилници во земјата и во странство.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања