Search
Close this search box.

„Де Ниро” во Ликовниот салон


„Де Ниро” во Ликовниот салон(4 јуни) Дела од Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро” од Битола поместени во изложбениот салон на НУЦК„Марко Цепенков”. Застапени се триесетина автори од земјава и странство кои минатата година твореле на оваа колонија. Од 2005 година на „Де Ниро” учествувале над 70 уметници од земјава и странство, создадени се над 300 уметнички дела, а реализирани 23 изложби.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања