Search
Close this search box.

Дела од Бојан Маневски

Дела од Бојан Маневски

Изложба на дела од Бојан Маневски е отворена (15.6.2012) во галеријата на Центарот. Маневски на првото самостојно претставување во Прилеп изложува 20 – тина  дела.Уметникот од Куманово дипломирал на Националната ликовна академија во Софија,  на отсек сценографија и костимографија.Учествувал на повеќе групни изложби во Софија и низ Македонија. како и на ликовни колонии низ земјата.Има направено неколку театарски сценографии за претстави во Кумановскиот театар.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања