Search
Close this search box.

Дела од колонијата Дрен во Неготино

319708256 431389709065432 3125792067866177090 n

Дела од колонијата Дрен во Неготино

319708256 431389709065432 3125792067866177090 n

Осумнаесет слики од 15 автори, создавани на ликовната колонија Дрен низ годините се изложени во салонот од Музејот на Неготино. Изложбата на делата од колонијата, што ја реализира ЦК Марко Цепенков“веќе 14 години, е во рамките на добрата соработка што Центарот ја има со Музејот од Неготино и е поддржана од Министерството за култура.

Љубителите на ликовната уметност од Неготино од 14 декември до крајот на годината ќе имаат можност да проследат извонредни дела создавани од уметниците учесници на колонијата, меѓу кои Џигдем Ѓуллу, Ангел Коруновски, Марјан Стојаноски, Александра Димитрова,Тони Чатлески, Драган Најденовски, Верче Николоска…..

318235893 914130969955261 5486413383536784700 n

319830222 836432894290263 2426332723221003646 n

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања