Search
Close this search box.

Изложба на слики од колонијата Дрен

Изложба на слики од колонијата Дрен

Изложба на слики од петата колонија Дрен што ја организираше ЦК,,Марко Цепенков,, во јули, е отворена на седми септември во ликовниот салон. На увид се 50 дела – пејзажи, апстрактни слики, скулптури создадени од годинешните учесници – Светлана Солодовникова, Тони Чатлески, Олга Петракеева, Драгана Бранковиќ, Мита Ристиќ, Сергеј Дамовски, Христина Зафировска, Владимир Кнежевиќ, Силвана Атанасовска, Мирослав Стојановиќ, Верче Димовска, Стефан Малбашиќ, Анка Данаиловска, Владимир Темков и Илина Арсова.

Напоредно во другата галерија на Центарот, по повод петгодишниот јубилеј од одржувањето на колонијата Дрен, но и во чест на празникот Осми септември, поставена е рестроспективна изложба од претходните години.

 Со изложбата, Центарот, ја заврши годинешната манифестација ,,цело лето – културно лето,, што ја реализираше во соработка со општина Прилеп, а понуди над дваесетина настани квалитетни настани – концерти, изложби, театарски претстави.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања