Search
Close this search box.

Групна изложба на ДЛУП

Групна изложба на ДЛУП

Единаесет членови на ДЛУП (Друштво на ликовни уметници Прилеп) се претставуваат на групна изложба што е отворена во ликовната галерија.

Уметниците членови на Друштвото презентираат дел од сопственото творештво што го создале изминатиот период.

За првпат изложбата на ДЛУП е поддржана од Министерството за култура.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања