Search
Close this search box.

Изложба ,,Детски приказни,,

Изложба ,,Детски приказни,,

,,Детски приказни,,., е тематската изложба што беше отворена на 7.12. 2012 во ликовниот салон од ЦК,,Марко Цепенков,,. Беа изложени 40 детски цртежи, создавани во гетото Терезин во Чешка. Се работи за уникатни цртежи, кои се дел од многуте илјадници цртежи што ги нацртале околу 10 илјади деца, кои поминале во транзитниот логор Терезин.

Изложбата има универзална порака – ужасите од војната да не се повтора.

Изложбата Центарот за култура ја реализираше соработка со Меморијалниот центар на  Холокаустот на Евреите од Макеоднија- Скопје.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања