Search
Close this search box.

Изложба на ДЛУП

Изложба на ДЛУП

,, Јас уметникот,, е тематската изложба отворена (17.1.2013) во ликовниот салон. Изложени се 30 дела од уметници – членови на Друштвото на ликовни уметници на Прилеп.

Со дела на изложбата се претставуваат Марјан Стојаноски, Александар Тодороски, Емилија Ѓорѓиоска – Димоска, Рада Тодорова, Ристо Тошески, Бети Макеска, Борис Јованоски, Бојана Артиноска, Лепа Милошевска, Орде Стамболџиоски, Наде, Тоскоска, Дарко Талески, Марија Ѓорѓиоска, Вера Николоска, Павлинче Илиоска, Магдалена Нунеска, Драган Темоски, Елена Ѓорѓиоска, Зоран Ѓорѓиоски, Ангелка Башеска, Драгомир Михајлоски Пижата, Марија Стојаноска, Емил Солески,  Тони Чатлески, како и седумина  младинци од подмладокот на Друштвото –  Кристијан Јованоски, Владимир Здравески , Александра Ацеска , Катерина Паскоска, Натали Башеска, Ивана Павлоска и Ивана Ѓоргоска.

Ова е прва изложба на ДЛУП за годинава, од планираните четири, а се отвори по повод денот на уметноста.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања