Search
Close this search box.

Изложба „Бисерите од Малиот Битолски Монмартр“

Изложба Бисерите од Малиот Битолски Монмартр“

„Бисерите на Малиот Битолски Монмартр 2016“ е тематската изложба од 30 дела што е отворена во ликовниот салон на ЦК,,Марко Цепенков,,.Делата се дел од 35 јубилејно издание на манифестацијата.

Темата на изложбата е старата македонска архитектура. Делата ги насликаа околу 100 деца – ликовни таленти од околу 15 земји. Пренесени се архитектурите на Битола, Охрид и Крушево. Од најдобрите дела е формирана изложбата која ќе можат да ја проследат прилепчани.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања