Search
Close this search box.

Изложба ,, Емоционални записи,, од Силвана Атанасовска

Изложба ,, Емоционални записи,, од Силвана Атанасовска

Во галеријата од ЦК,,Марко Цепенков,, е отворена изложбата на слики ,,Емоционални записи,, од уметницата Силвана Атанасовска, со што Центарот ја заокружи програмата на ликовен план за 2015 година.

Самостојната изложба на сликарката Силвана Атанасовска насловена ,,Емоционални записи,, нуди десет слики работени масло на платно создадени последнава година.Инспирација за создавањее на делата авторката ги наоѓа во внатрешниот космос на човекот, најмногу во емоциите кои луѓето ги доживуваат и искажуваат во денешново, модерно време.

Биографија

Силвана Атанасовска

Родена е во 1980г. Скопје.Дипломирала 2007 г. на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, отсек сликарство со насока графички дизајн, во класата на проф. Вело Ташовски. Во 2010 г. има завршено педагошка доквалификација.Член е на ДЛУМ од 2010 г.

Самостојни изложби

Скопје – 2015 година

Групни изложби :

2010  –  Годишна изложба на ДЛУМ ,Скопје – Музеј на град Скопје

2011  – Мал формат изложба на ДЛУМ , Скопје Културно Информативен Центар

–  Годишна изложба на ДЛУМ ,Скопје – Музеј на град Скопје              2012  –  Екпериментален цртеж  изложба на ДЛУМ ,Скопје Дом на АРМ

–  Минијатура изложба на ДЛУМ ,Скопје Безистен Кафе Галерија 8

–  Мал формат изложба на ДЛУМ , Скопје Културно Информативен Центар

2013  – Екпериментален цртеж  изложба на ДЛУМ ,Скопје  Дом на АРМ

– Миниартура изложба на ДЛУМ ,Скопје Галериски простор на НЛБ    Тутунска банка

–  Годишна ревијална изложба на ДЛУМ ,Скопје Културно Информативен Центар

2014  – Екпериментален цртеж  на ДЛУМ,Палата Луцерна  Прага, Република Чешка

– Миниартура изложба на ДЛУМ ,Скопје Галериски простор на НЛБ Тутунска банка

Ликовни колонии :

– 2006 Учество на меѓународна ликовна колонија Тара – Р.Србија

– 2010 Учество на интернационална ликовна колонија Дрен 2008″. Прилеп – Р.Македонија

– 2011 Учество на интернационална ликовна колонија Дрен 2008″. Прилеп – Р.Македонија

– 2012 Учество на интернационална ликовна колонија Дрен 2008″. Прилеп – Р.Македонија

– 2013 Учество на интернационална ликовна колонија Дрен 2008″. Прилеп – Р.Македонија

 

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања