Search
Close this search box.

Изложба на Александар Станкоски

Изложба на Александар Станкоски

Во салонот на Центарот отворена е изложба на слики (26.6.2013) , од уметникот Александар Станкоски. Изложбата е ретроспективна, а Центарот ја реализира во соработка со Дирекцијата за култура и уметност од Скопје во рамките на проектот ,,Кич, да – Сте или не?

Станкоски е роден во Кичево, Македонија. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Реализирал студиски престои во Њујорк, Чикаго, Сан Франциско и Келн.

Имал самостојни и групни изложби во земјата и странство. Автор не анимирани филмови, на стрипови, како и на други публикации и перформанси.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања