Search
Close this search box.

Изложба на дела од ДЛУБ

Изложба на дела од ДЛУБ
Во ликовниот салон е отворена изложбата на дела од ДЛУБ. ( 29.6. до 13 7. 2018. Претставени се 20 дела од 15 битолски уметници и 4 гости.
На овогодишната изложба учествуваат Александар Поповски, Данчо Ордев, Елена Ѓорѓиевска, Златко Крстевски, Илија Кочовски, Лилјана Петровска, Љубица Мешкова – Солак, Марија Велевска – Анастасовска, Николче Српчански, Oливера Лазаревска – Оља, Панде Петровски, Сандра Котевска и Славица Михаилова.Како гости на иложбата на ДЛУБ се Владимир Стерјовски, Златко Лечковски, Круме Димовски и Слободан Рајчевски.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања