Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД ДЛУП

ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД ДЛУП

Во ликовната галерија, во присуство на повеќемина уметници, претставник од ЛС, гости, беше отворена годишната изложба на дела од ДЛУП. (25.09.- 9.10.2020)
Со свое творештво се претставуваат 21 уметник – член на ДЛУП.

Со дела се претставуваат Доајените на уметноста во градот Васил Костов и Кирил Гегоски, потоа Методи Исков, претседател на ДЛУП Давид Атанасоски, Верче Николоска, Лепа Милошевска, Александар Џинго, Ферди Булут, Елена Димоска, Марта Макеска, Дарко Талески, Анита Сотироска, Александра Богоеска, Марија Ѓорѓиоска, Павлинче Илиоска, Бојана А. Трпческа, Кирил Гегоски, Емил Димоски, Емил Солески, Филип Перески, Михајло Ристески и Ристо Тошески.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања