Search
Close this search box.

Изложба на дела од колонијата „Нижо Поле“

Изложба на дела од колонијата „Нижо Поле“

Во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“ е отворена изложба на дела од ликовната колонија НИЖО ПОЛЕ.(9.3.-23.3.2018).

Триесетина дела од 16 уметници од Македонија, Србија и Бугарија, се дел од изложбата од 18 издание на меѓународната колонија Нижо поле, што последните години традиционално се одржува на Молика, каде уметницитетворат вдахновени од убавините на Пелистер.

Изложбата ја отвори Викторија Димеска, историчар по уметност.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања