Search
Close this search box.

Изложба на дела од колонијата Нижополе

Изложба на дела од колонијата Нижополе
Изложба на дела од 17 ликовна колонија Нижополе Битола е отворена во ликовната галерија.(17.2- 3.3.2017).На изложбата изложени се 20 дела од 20 уметници од земјата и од странство, кои твореа на Пелистер во јули 2016 година.
Прилепските љубители на уметноста имаат можност да ги видат делата што ги создадоа Павле Кузманоски, Данчо Ордев, Илија Кочоски, Владимир Темков, Ниче Василев, Андријана Мациев од Македонија, Лукаш Зедлевски од Полска, Ивана Кики Јаковлевиќ и Драгана Тошиќ од Србија, Емилија Варбанова и Арт Сил од Бугарија….

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања