Search
Close this search box.

Изложба на дела од мал Битолски Монмартр

Изложба на дела од Mал Битолски Монмартр

Изложба на дела од манифестацијата Мал Битолски Монмартр e отворена во ликовната галерија на ЦК„Марко Цепенков“.(27.09. до 8.10.2019).

Изложбата предизвика голем интерес кај учениците од основните училишта.

Изложени се 30 тина дела создадени на интернационалната престижна ликовна манифестација која секоја година се одржува во Битола, а на која учествуваат над 100 деца со ликовни педагози од 15 земји од светот.

Поставката во нашиот град содржи избор од најдобрите дела.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања