Search
Close this search box.

Изложба на дела од манифестацијата Брзо сликање

Изложба на дела од манифестацијата Брзо сликање

На 14 март 2014 во ликовниот салон на Центарот беше отворена изложба на дела од манифестацијата Брзо сликање. Посетителите имаа можност да ги проследат делата што ги создадоа уметниците учеснички на Брзото сликање во измиантите три години.

Центарот по петти пат ја реализираше оваа креативна манифестација по повод Осми март.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања