Search
Close this search box.

Изложба на фотографии од Андон Давчев

 

Изложба на фотографии од Андон Давчев


Од 7-ми мај , петок, во фоајето на НУЦК „Марко Цепенков” ќе биде поставена изложбата на фотографии од професионалниот фоторепортер Андон Давчев. Изложени се 40-тина фотографии од циклусот посветн на единицата за брзо распоредување сили „Тигри” при МВР. Инаку, Давчев, 17 години работи како фоторепортер, има шест самостојни изложби и автор е на повеќе трудови од областа на фотоновинарството.


 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања