Search
Close this search box.

Изложба на фотографии од фото кино клубот Прилеп

Изложба на фотографии од фото кино клубот Прилеп

 

На 6 февруари во ликовниот салон на ЦК,,Марко Цепенков,,  прилепскиот фото-кино клуб “Прилеп”  ја отвори својата втора годишна изложба “Јордан Зазоски-Зазо”.  На изложбата изложени се 55 фотографии од 22 автори. ( Александар Десоски, Виктор Керов, Гоце Трајкоски, Филип Николоски, Дарко Митрески, Христијан Ѓеоргиев, Христијан Петрески, Петар Кироваков, Александар Кочоски,  Наташа Гелева, Димитар Ристески, Христијан Николоски, Горан Попоски, Љупчо Атанасоски, Божидар Барлакоски, Стефан Димитров, Славчо Лазоски, Катерина Тодороска, Зоран Пилоски, Оливер Ангелески, Анастасија Бошкоска) Фотографиите се направени во изминатата 2014 година.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања