Search
Close this search box.

Изложба на графики од Андријана Мациев

Изложба на графики од Андријана Мациев

Изложба на дела од Андријана Мациев од Скопје е отворена на 10 мај во галеријата на Центарот, на која уметницата се претставува со со околу 30 дела.

Андријана Мациев е дипломиран графичар на ФЛУ – Скопје.  Од 2009  година е член на ДЛУМ. Реализирала повеќе самостојни изложби во Скопје и во Белград, а учествувала на групни во земјата и странство. Учествувале на повеќе колонии, на перформанси и други манифестации.

За нејзиното творештво добитник е на награди, меѓу кои прва награда на фондацијата Драган Аврамоски Гуте, прва награда на НУБ,,Св. Климент Охридски,, награда за придонес во графиката, како и за проектот ,,Звуците на чаршијата,,. 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања