Search
Close this search box.

Изложба на графики од Лина Тренкоска

Изложба на графики од Лина Тренкоска

Изложба на 27 графики од уметницата Лина Тренкоска од Македонски брод е отворена во галеријата на Центарот.(13.3. до 27.3.2015) Тренкоска на првата самостојна изложба во Прилеп се претстави со графики работени во техниката дрворез и комбинирана техника, на кои се претставени најразлични мотиви, но најмногу се застапени портрети и пејзажи.

-На делата го пренесов  опкружувањето околу мене  – вели авторката, потенцирајќи дека делата и се работени во последните две години.

Тренкоска има завршено ФЛУ во Скопје – оддел графика со дизајн, и работи како професор во средно училиште во Македонски брод. Има реализирано повеќе самостојни изложби, а учествувала и на групни, а била дел од повеќе ликовни колонии во земјата и во странство.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања