Search
Close this search box.

Изложба на икони

Од 25 јуни во Ликовната галерија


Изложба на икони


Прилепчанецот Орде Стамболџиоски, по четврт пат пред прилепската публика поставува 32 икони работени во последните пет-шест години. Иконите се работени во византиска техника на дрво и платно, според цковните канони, сликани со масло со метал. Стамболџиоски освен самостојните изложби во својот роден град изложувал и во Битола и Охрид, а учесник е и на неколку групни изложби.ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања