Search
Close this search box.

Изложба на копаничарски дела

Изложба на копаничарски дела

Во галеријата отворена е изложбата на дела од Здружението на копаничари на Македонија. Презентирани се 40 копаничарски творби од 18 автори од Прилеп, Битола, Кичево, Скопје, меѓу кои и на нашите сограѓани Никола Топчиоски, Стеван Боцески и Ристо Тошевски.

Здружението на копаничари на Македонија постои од 1993 година, брои над 200 членови, а досега имало над 60 изложби, работилници и други манифестации преку кој се пренесува копаничарството како уметност. 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања