Search
Close this search box.

Изложба на Наде Тоскоска и Драгомир Михајлоски

 

Изложба на Наде Тоскоска и Драгомир МихајлоскиПејзажи, портери, икони… или вкупно 30 ликовни дела кои за Драгомир Михајлоски-Пижа се дел од богатото 35 годишно творештво, а за Наде Тоскоска ликовно деби, од 20-ти мај изложени во ликовниот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков”. Татко и ќерка на прва заедничка изложба за да ја потврдат љубовта и задоволството што преку сопствениот талент им ја овозможува сликањето. Драгомир Михајлоски-Пижа зад себе е со шест самостојни и многубројни групни изложби, а Наде Тоскоска очекува потврда на својот талент и многу изложби во иднина.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања