Search
Close this search box.

Изложба на слики и промоција на роман од Марија Ѓорѓиеска

 

Во петокот, 24 септември во Ликовниот салон на ЦК ,,Марко Цепенков,, беше отворена изложба на слики од Марија Ѓорѓиоска, која воедно го промовира и романот “Изгубено време”. Ѓорѓиоска се претстави со 24 слики – масло на картон со платно работени во последните неколку години.На дел од сликите се насликани пејзажи, додека на шест нејзина творечка преокупација се пештерите.На Ѓорѓиоска, која слика веќе 30 години, ова и деветта самостојна изложба во Прилеп. Има учествувано и на 4 групни изложби. Романот ,, Изгубено време,, во кој се зборува за љубов меѓу двајца млади, го промовира Мирјанка Р. Селчанец, а извадоци читаа Павлина Чочкова и Игор Трпчески.


 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања