Search
Close this search box.

Изложба на слики од Новица Трајковски

Изложба на слики од Новица Трајковски
“Божествена љубов” е тематската изложба на слики отворена во ликовниот салон на Центарот. Трајковски првпат изложува дела во нашиот град. Изложбата ја отвори градоначалникот Марјан Ристески. Според Љубен Пауновски сликарството на Новица е типична автобиографска исповед на стварното во егзистенцијалниот пат на уемтникот. Неговото сликарство е средба на реалноста и соништата кои уемтникот ги доживеал.

Новица Трајковски роден 21 12 1962 година во Илинден Скопје . Средно уметничко и ФЛУ завршува во Скопје во класата на професорот Родољуб Анастасов и Димитар Кондовски . Има реализирано над 40 самостојни изложби и многу групни . Учествува и на многу колонии . Член на ДЛУМ.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања