Search
Close this search box.

Изложба на слики од Стеван Цигаридов

Изложба на слики од Стеван Цигаридов е отворена во петок во ЦК,, Марко Цепенков,, Цигаридов на првата самостојна изложба ќе се претстави со 25 слики, кои претставувааат ретроспектива на неговата повеќегодишна плодна творечка работа. Во сликите на Цигаридов има јасна концепција. Тој ја користи човечката фигура за трансформација во апстрактни форми, а потоа создава нова фигура, компонирана од тие форми со нова содржина и своја симболика. Стеван Цигаридов е автентичен автор, кој остава впечаток со своите дела.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања