Search
Close this search box.

Изложба на Светлозар Недев

Изложба на Светлозар Недев

Во галеријата на Центарот отворена е изложба на слики од Светлозар Недев, уметник од Бугарија (27.7.2013). Сликарот се претставува со 20 дела, кои се дел од неговиот циклус ,,Апстракции,,.

Недев е роден  во Стара Загора, Бугарија. Во 1991 година завршил ССУ по фотографија и полиграфија на ,,Јулиус Фучек,, во Софија,. Во 2000 година завршил на Универзитетот ,,Черноризец Храбар,, во Варна. Во 2003 година магистирал на Варненскиот унивезритет.

Имал самостојни изложби на фотографии и слики низ Бугарија, потоа во Чешка, Турција, Русија… Автор е и на документарни филмови.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања