Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА НА ТРАЈКО ТОШЕВСКИ

 

Изложба на Трајко Тошевски


(9 јули) Од 9 јули во Ликовната галерија поместени се дваестина слики – масло на платно на академскиот сликар Трајко Тошевски. Сликите се работени во техниката масло на платно и се дел од најновото творештво на Тошевски. Се работи за сликарски израз сведен на знаци и симболи поставени во разни контексти и позадини. Изложбата е подржана од Министерството за култура на Република Македонија. 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања