Search
Close this search box.

Изложба ,,Одблесок на глувите ,, од Јана Куновска

Изложба ,,Одблесок на глувите ,, од Јана Куновска

Во галеријата од Центарот отворена е изложбата ,, Одблесок на глувите,, од Јана Куновска, којa се претставува со 15 дела – слики и монотипии, за кои Владо Манчевски вели дека се сибелинска сочност (27.2.do 13.3.2015)

Јана Куновска дипломирала на ФЛУ во Скопје, во калсата на проф. Танас Луловски, каде и магистрирала. Во тек е со докторските студии на Универзитетот во Белград.

Реализирала повеќе самостојни и групни изложби во земјата, Германија, Бугарија, Хрватска, а добитник е на повеќе признанија.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања