Search
Close this search box.

ИЗЛОЖБА ПЕЈЗАЖИ ОД ДЕЈАН ИВАНОВ МАРГУШ

ИЗЛОЖБА ПЕЈЗАЖИ ОД ДЕЈАН ИВАНОВ МАРГУШ

Во Ликовната галерија отворена е изложбатаПејзажи“ од академскиот сликар Дејан Иванов Маргуш. (трае до 25.10.2022). На изложбата се претставени 20 слики работени годинава. Инспирација на уметникот му е нашето македонско поднебје, односно македонските предели.

Дејан Иванов Маргуш, дипломира на Факултет за ликовни уметности 2005година во класата на Јован Шумковски и Рубенс Корубин. Работи и витражи и мозаици. Член на ДЛУМ од 2005год. Има реализирано бројни самостојни изложби, групни, учества на повеќе колонии, а добитник е на повеќе награди.

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања