Search
Close this search box.

Изложба СТАВ

Изложба СТАВ

Во вторникот на 1 јули во ликовниот салон на ЦК”Марко Цепенков” беше отворена изложбата Став – студентска архитектонска визија, на која се презентирани дипломски проекти на генерацијата запишана во 2006 година на Архитектонскиот факултет од Скопје. Покровител на изложбата, која има поинаква визија за архитектурата, е Асоцијацијата на архитекти на Македонија.

На изложбата се промовираат проекти кои имаат свеж и зрел став кон архитектурата, кои покажуваат нова визија за иднината на нашата архитектура.

 

ЗА НАС

Националната Установа Центар за Култура “Марко Цепенков“ Прилеп цели 40 – ет години го создава, чува и негува богатото културно наследство, вткаено во сопствениот подем, во растот на градот кој неуморно покажува и докажува дека раѓа и одгледува писатели, сликари, актери, музичари, слободоумни луѓе со визија.

Повеќе Артикли..

Зачленете се за НовостиБидете секогаш во тек со новите случувања